“УТК” здобуває вольову перемогу над міцною “Росавою”

28 Червня, 2020

«УТК» – «Росава» (Степанці) 2:1 (2:1)
27 червня. 16-00. Паланка. Без глядачів.
Арбітри: В.Березняк (Черкаси), О.Коливай (Сміла), М. Єременко (Чигирин)
Делегат ФФЧО: Г.Фощій (Черкаси)
УТК: Щербина – Дудник (86, Думенко), Подколзін, Яловенко, Лут – Рудь, Горобець (83, Любченко), Новіков (77, Лісовий), Потапов (87, Троян)- Король (76, Ібрагім), Лебедєв.
Росава: Марченко, Никитенко, Грищук, Бовшик (46, Осика), Валашенко, Сайко (46, Сініцин), Гуд, Степанов (60, Давиденко І.), Барбанов (87, Вовк), Тупчієнко (46, Давиденко В.), Матвієнко.
Голи: Матвієнко (9), Потапов (44), Король (45+1)
Попередження: Новіков (23), Бовшик (35), Нікітенко (90+5)

Ну ось нарешті і дочекалися! Дочекалися повернення футболу! Точніше як дочекалися? Гравці і тренери хоч дочекалися (без пари днів ВІСІМ МІСЯЦІВ без офіційних матчів!!!) а ось глядачі ще ні… надіюся, що поки що ні… Взагалі в мене (та і не лише в мене) в голові був справжній дисонанс… Звик працювати на те, щоб залучити на трибуни якомога уболівальників. ФК УТК роками працювали в цьому напрямку (транспорт спеціально організовували, минулого року йшли заради зручності глядачів на витрати і певні незручності (промовчу) по оренді Центрального стадіону в Умані, організовували конкурси і т.д. А саме головне – команда викладалася і старалася на всі сто заради своїх уболівальників!). А тут вимога ввімкнутися у реверс і зробити все навпаки – щоб глядачів абсолютно не було на трибунах! Відчуття нелогічності, абсурдності того, що відбувається навколо не полишало ні на мить… Ви самі можете оцінити абсурдність всього, що відбувається навіть по фото з Паланки на грі (кілька сот глядачів на півтора тисячах місць на трибунах + газони на валах по периметру – всілись би на необхідній відстані із запасом!) та із заходів того ж вечора в місті… Але хочу від імені клубу, команди подякувати своїм відданим уболівальникам! Всі проявили свою повагу до нас, зрозуміли нас і тим навіть підтримали – ЖОДЕН, попри незручності особисті, не проривався і навіть не напрошувався, не лаявся , на трибуни і до поля! Повірте – команда то цінить! І ми не маємо сумнівів – і це ми з вами здолаємо і переживемо! І тоді трибуни знову наповняться уболівальниками і заживуть емоціями гри!

А матч видався на славу! В гості до Паланки в першому турі завітала «Росава». Сам по собі суперник непростий для тепличників. Достатньо згадати дві минулорічних підніжки у Степанцях – саме там «УТК» позбувся шансів відстояти кубок області і по суті був вибитий з боротьби за чемпіонство. А тут ще й «Росава» помітних змін зазнала в міжсезоння. Включно із змінами на тренерському містку команди – очолив її знаний в Україні фахівець О.І.Кирилюк. Тому матч очікувався дуже цікавий і ці сподівання виправдав!

Команди рвонули, як прийнято говорити, «зі старту в кар’єр»! Ну вісім місяців простою тому спряли – скучили за адреналіном офіційної гри! Причому гості не соромилися і не збиралися відсиджуватися в так званому «автобусі» біля своїх воріт! Вони ввімкнули високий пресинг і віддати комусь перевагу було важко. В господарів два моменти мав Роман Потапов. За ці вісім місяців у нього чимало трапилося (достатньо лише згадати, що ледь не на межі життя та смерті опинився, та і не лише). Але його підтримали в УТК і в нього тут вірять! Романа тренери активно награвали в усіх матчах, де тільки можна за обидві команди тепличників. І Роман став відновлювати фізичні кондиції. Але ще ж потрібно не лише фізичні кондиції поновити. От і в цьому матчі Роман в заключній фазі приймав не зовсім раціональні рішення. Відчувалася та таки невпевненість. Де прострілити треба – пробивав. І навпаки. От і в загаданих двох епізодах нагоди для взяття воріт були змарновані. Натомість гості гол свій забили – Антон Матвієнко чудово пробив головою після подачі кутового і поцілив в самий нижній кут – м’яч від штанги влетів у сітку воріт! 0:1!

Звісно «УТК» такий перебіг подій не міг влаштовувати і підопічні Казанюка активно йшли вперед. Але їх перевага стала викристалізовуватися за екватор тайму. Очевидно, що той таки активний варіант ведення гри, що обрали гості, був енергозатратним. Самий гострий момент господарі створили на 31 хвилині. Новіков розвернувся і пробив з 17 метрів. Трапився рикошет і гравці в зеленому десь вгледіли руки. Але момент тривав і Рудь добивав, але сейв здійснив Марченко (саме він був у «рамці» гостей а минулорічний кращий воротар сезону Сорокін перебував у резерві). Не «пробив» голкіпера і Король на 36-й хвилині. Але буквально на останній хвилині тепличники змогли розвернути ситуацію на 180 градусів! На 44-й хвилині атаку по центру розігнав Лебедєв. Він вривався по самісінькому центру і стягнув на себе всіх. А м’яч попрямував вліво і там увірвався абсолютно без опіки Потапов. Ось тут Роман зробив все як треба і пробив точно низом повз голкіпера! А за хвилину подачу справа ювелірно замкнув Король і м’яч від поперечини влетів у ворота! Ось так в «роздягальню» на табло змінило цифри з 0:1 на 2:1!

Зрозуміло, що тепер гості не були вдоволені тими цифрами на табло. Але тепер господарі не давали їм розійтися. По доброму то тепличники мали прибивати інтригу в матчі. Центральні півзахисники Новіков та Горобець вправно розганяли атаки. Крайні хави Рудь та Потапов не збавляли активності. Гостро діяли два форварди Лебедєв та Король. Гарно увійшов у гру Єжаченко. Згодом і Ібрагім. Але то бракувало точності у заключного удару (так на 69-й хвилині Єжаченко гарно пробивав на «виконання» з лінії штрафної, але поряд зі стійкою! Король та Лебедєв вище пробивали), то сили. Та і Марченко діяв впевнено. І про фарт можна згадати – на 64-й хвилині Король «накрутив» у штрафній суперників і чи то бив чи прострілював, мяч кулею зі зміщеним центром носився у рамці воріт (поперечина навіть!)але вилетів! Гравці «УТК» сигналізували, що мяч і за лінією воріт побував, але асистент та арбітр мали впевненість у протилежному. Така перевага то добре (гра вимальовувалася), але рахунок залишався «слизьким» до останньої п’ятої компенсованої хвилини і залишав шанси гостям на порятунок. І вони старалися. Та все ж перемогу «УТК» не упустили. Тут варто відмітити, що на заключні хвилини матчу Казанюк не вагався і випустив в центральну зону двох юних гравців – Анатоля Любченка та Яна Лісового – замість по суті лідерів «УТК» (Віталія Горобця та Сергія Новікова). Характерний момент. І Юнаки сьогодні не підвели і отримали стимул для ще більш заповзятої роботи на майбутнє!

Чемпіонат стартував! І це само по собі вже добре! Сподіваємося, що всі негаразди ми разом здолаємо! Інакше просто не може бути!

Футбол Уманщини від Ігоря Соболенка