Основний раунд європейської кваліфікації до чемпіонату світу: збірні Словенії та України сильнішого не виявили

26 Жовтня, 2019

Підопічні Олександра Косенка 25 жовтня розписали мирову зі збірною Словенії у рамках матчу групи 2 основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020.

Перемога у цьому поєдинку одразу виводила одну з команд до елітного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу та значно підвищила б шанси кожної команд на те, аби посісти першу сходинку у групі. Тож, ціна помилки у цій зустрічі була дуже високою.

На 6-ій хвилині українці могли виходити вперед. Шотурма розрізав захист суперника точним пасом на Корсуна, однак, Ігорю не вдалося поцілити у площину воріт.

Трохи згодом вже Петро опинився на ударній позиції, але його пострілу також забракло влучності.

У словенців міг забивати Фідершек. Матей зумів обіграти Малишка, але пробив повз ворота.

У складі команди Олександра Косенка чудову нагоду змарнував Разуванов. Сорокін на фланзі розхитав Осредкара й віддавав на Педяша. Пас перервав Фідершек, і від нього м’яч відлетів до Володимира, однак, той з надзвичайно вигідної позиції забити не зумів.

Натомість, на 17-ій хвилині команда Матея Кавчіча відкрила рахунок у зустрічі. Микитюк невдало зіграв на перехопленні, давши можливість Чуєцу отримати м’яч біля власних воріт. Кріст’ян протягнув його через весь майданчик, і обігравши Шотурму вразив ворота Іваняка.

Після перерви «жовто-сині» швидко наздогнали суперника у рахунку. Зварич закинув м’яч на Шотурму, а Петро на швидкості його обробив та відправив у володіння Пушкара.

Cловенці мали нагоду знову вийти вперед. Чуєц віддав на Осредкара, який потужно пробив здалеку, але м’яч пролетів повз ворота.

На 30-ій хвилині українці вперше вийшли вперед. Фідершек відверто завалив Фаренюка у штрафному майданчику, а Микитюк впевнено реалізував вирок з шестиметрової позначки.

Мала команда Олександра Косенка нагоду оформити більш вагому перевагу. Фаренюк розігнав швидкий наступ збірної України й віддав на Корсуна, однак, Ігор у ближньому бою не зумів переграти Пушкара.

На 34-ій хвилині підопічні Матея Кавчіча відновили паритет. Мордей розхитав Малишка та пробив по воротах Іваняка. Євген врятувати свою команду не зумів.

Більше голів у цій зустрічі не було. 2:2 – нічия, яка збільшує шанси обидвох команд на вихід до елітного раунду та загострює боротьбу за перший рядок у групі 2.

1 тур (24 жовтня)

Україна — Косово — 7:1 (2:1)

Голи: Фаренюк (12), Шотурма (18), Сорокін (23, 28, 33), Зварич (25), Королишин (34) — Руковці (12).

Північна Македонія — Словенія         1:6 (1:2)

2 тур (25 жовтня)

Північна Македонія – Косово   5:7 (2:4)

Словенія – Україна   2:2 (1:0)

Голи: Чуєц (17), Мордей (34) – Шотурма (22), Микитюк (30 – з пенальті)

Турнірна таблиця

 І  В  Н   П   М   О
 1  Україна 2 1 1 0 9—3 4
 2  Словенія 2 1 1 0 8—3 4
 3  Косово 2 1 0 1 8—12 3
 4  Північна Македонія 2 0 0 2 6—13 0

3 тур
27.10     18.30     Україна — Північна Македонія
27.10     21.00     Косово — Словенія
До еліт-раунду проб’ються перші та другі команди кожної з восьми груп основного раунду відбору.

За матеріалами футзальних сайтів України