Футзал. Чемпіонат Черкащини. «Патріот» (Сміла) – «Арка-Вдала» (Черкаси) – 4:4, 4:3 (пен.)

21 Лютого, 2021

21 лютого 2021 р. Черкаси. СК «Будівельник». Чемпіонат Черкаської обл. з футзалу. Матч за 5-8 місця.  

«Патріот»«Арка-Вдала» – 4:4, 4:3 (пен.)

Голи: Різник (3), Видиш – Березюк (2), Лавріненко, автогол суперника

Попередження: Моцар, Манюшкін – Волна

Вилучення: Онученко (Патріот)

Суперники цього матчу були претендентами у свої групах на потрапляння до четвірки команд, яка має розіграти комплект нагород. Очевидно, що тепер команди поставили перед собою інше турнірне завдання – вибороти п’яте підсумкове місце. Згідно поставлених завдань команди активно почали зустріч. Якщо черкаська команда намагалася грати широко, то сміляни застосовуючи пресинг намагалися «продавити» захисну ланку суперника більше по центру.

Патріоту свій перший гол вдалося забити вже на другій хвилині поєдинку, що не дуже засмутило Арку-Вдала, яка вдалася до більш активних дій. А згодом і черкаській команді вдалося відзначитися забитим голом – Березюк виявся найспритнішим у штрафній суперника. Патріот спробував повернути перевагу у рахунку, але вийшло так, що захопившись атакувальними діями, прогавив якісну і результативну атаку черкащан – 1:2.

Якщо порівнювати гру Патріота на груповим етапом і з сьогоднішньою грою, то вона зараз не така азартна. А от Арка-Вдала грає з «вогоньком» в очах і навіть маючи 5 фолів не робить акцент на захист, а продовжує атакувати і досягає бажаного – 1:3. Перед сиреною на перерву Патріот мав шанс скоротити відставання у рахунку до одного гола, але не зумів реалізувати дабл-пенальті.

Протягом перших чотирьох хвилин зустрічі смілянській команді вдалося кардинально переламати на свою користь хід гри, забивши у ворота опонентів три голи – 4:3. Таке могло статися лише внаслідок втрати концентрації і послаблення командної дисципліни з боку Арки-Вдалої. А кожен забитий гол додавав смілянам впевненості і потужності.

Незважаючи на високу ціну помилки, команди продовжували грати дещо авантюрно, без особливих захисних зобов’язань. Прогнозовано більше бажання забити гол проявляли черкаські футзалісти, змушуючи суперника перейти на гру від оборони і помилятися – за три хвилини до завершення гри у Патріота вже було 5 фолів.

На 22 хвилині гри за порушення правил у своїй штрафній у ворота патріота був призначений пенальті, який Арка-Вдала реалізувала – 4:4. Далі була фінальна сирена і переможця мала визначити футзальна лотерея – серія післяматчевих пенальті. Більш вдаліше цей відрізок гри провели сміляни