МСК «Дніпро» – «Майфон» – 1:7. Футзал. Чемпіонат Черкащини (Екстра-ліга)

2 Лютого, 2023

2 лютого 2023 року. Перенесена гра 1 туру. Матч без глядачів.

МСК «Дніпро» (Черкаси) – «Майфон» (Черкаси) – 1:7 (1:4)

Голи: Ольшевський (2) – Зоря (3, 6), Горбинко (9), Авер’янов (12), Дашко (21), Кулініч (22, 29)

Попередження: Авер’янов (Майфон)

Черговий поєдинок в Екстра-лізі, який з огляду на турнірну таблицю важливий для обох команд. А особливо для Майфона, який у разі перемоги може наздогнати лідера турнірної таблиці і зрівнятися з ним по набраним очкам. Дещо несподіване для дніпрян восьме місце зобов’язує їх робити надкроки, щоб покращити своє турнірне становище.

Гру команди почали з величезним ентузіазмом. Особливо у стартові хвилини старалися дніпряни, які своїми швидкими і потужними діями змусили помилитися суперника – 1:0. Забивши гол, дніпряни ще більше посилили свої атакувальні дії. Майфонівці такого початку не очікували, але зуміли у відповідь організуватии кілька швидких атак, де крайня атака завершилася результативно – 1:1.

Далі гра проходить на зустрічних курсах. Десь з п’ятої хвилини стає помітним деяке зменшення азарту у дніпрян. Досвідчені майфонівці напевне бачать це і додають у своєму тискові на ворота Пономаренка і згодом Авер’янов ударом із дальньої вперше виводить свою команду вперед – 1:2. Поки дніпряни розбиралися над своїми помилками, як у Майфона пройшла знову результативна атаку. Пропустивши третій м’яч, дніпряни  на деякий час активізувалися і змусили понервувати майфонівців у захисті. Десь захопившись атакувальними діями МСК Дніпро ослабив увагу у захисті чим суперник скористався результативно – 1:4.

За дві хвилини до перерви Дніпро переходить до атак з п’ятим. В принципі у даній ситуації рішення тренерів виправдане і за мить до сирени Соколовського, після удару впритул від Пархоменка, рятує свою команду.

Другу частину зустрічі прогнозовано активніше почали дніпряни. Майфон дозволяє супернику частіше атакувати, а при першій нагоді гостро контратакує.

Станом на 20-ту хвилину зустрічі команда Майчука діє більше раціонально, не форсуючи подій. Дніпряни, роблячи постійну ротацію гравців на майданчику, намагаються пропонувати своєму супернику високий темп. Наступні дві хвилини м’яч контролюють господарі зустрічі, постійно шукаючи можливість пробити по воротах, але як у випадку із Лесича – мимо воріт.

Ключовою у зустрічі стала 24 хвилина зустрічі, коли спочатку Дашко, після розіграшу штрафного забиває гол, а через сорок секунд Кулініч доводить рахунок до 1:6.

За футзальними мірками для Дніпра було ще не все втраченко, але з таким сильним суперником кардинально змінити ситуацію за такий короткий проміжок часу була надскладно.

У завершальні хвилини зустрічі Дніпро проявив велике бажання, що забити не один гол, але суперник зіграв у захисті зібрано, хоча подумками вже був, напевне, на грі 10 туру, що відбудеться 5 лютого. Там Майфону вже потрібно буде відстоювати одну з лідерських позицій турнірної таблиці.