Олег Шайтанов і Сергій Гупаленко про перші ігри фінальної серії Екстра-ліги України з футзалу

23 Травня, 2023

За підсумками матчів в Івано-Франківську прес-служба Асоціації футзалу України поцікавилася думками відомих фахівців про перебіг перших поєдинків фінальної серії Екстра-ліги – «Ураган» Івано-Франківськ – «ХІТ» Київ (рахунок у серії  – 1:1).

Олег Шайтанов (головний тренер жіночої збірної команди України ):

«Останні стадії плей-офф подарували нам матчі на які ми очікували цілий рік – поєдинки, в яких команди підсумовують сезон, ведучи боротьбу за медалі. Щодо фінальної серії, то можу сказати, що це були схожі зустрічі, де «Ураган» забивав в основний час першим, а «ХІТ» відігравався зусиллями команди і персонально Євгенія Жука. У додатковий час першого матчу завдяки неймовірному рикошету перемогу святкували кияни. В екстра-таймі другого поєдинку відзначу дії Поночовного, який спочатку загубив Корсуна, а потім виправив свою помилку, забивши мʼяч головою. У серії післяматчевих ударів міцніші нерви продемонстрували «дракони». Загалом, це були матчі, де команди створювали гарні моменти і напівмоменти, але не зуміли реалізувати їх.

Нас очікують ще, як мінімум, дві зустрічі. Це будуть матчі, де ціна помилок і реалізаціі гольових моментів буде дуже високою. Тож, напруга у поєдинках буде максимальною. Є велике бажання побачити яскраві дії наших футзалістів в останніх зустрічах цього сезону і насолодитися саме футзалом, щоб на майданчику не було симуляцій та провокацій. Хочеться відчувати емоцію гри, напругу і при цьому бачити у діях спортсменів повагу до суперника. Нехай переможе сильніший! Слава ЗСУ! Слава Україні!

Сергій Гупаленко (головний тренер ФК «Черкасиобленерго»):

«Щодо фінальних матчів, то можу погодитися з тезою Максима Павленка, який сказав, що команди досить обережно себе поводять. Видовищного футзалу мало, багато боротьби. Загалом, видно, що команди змагаються за чемпіонство. Мені подобаються обидва суперники як за бійцівськими якостями, так і за грою. У другому матчі «ХІТ» втратив свою нагоду поїхати до Києва з солідною перевагою у серії. Реалізуй пенальті Журба – чемпіонське питання могло б бути вирішене у Києві. Зараз це твердження викликає більше сумнівів. Думаю, ті люди, які розбираються у футзалі розуміють чому команди демонструють саме таку гру. Кожна помилка може вартувати дуже дорого.

Вважаю, що у Києві на нас очікуватиме такий самий футзал. Мова про третій матч, а вже у четвертому комусь з суперників доведеться розкриватися, зважаючи на рахунок у серії. Чомусь є думка, що вона може повернутися до Івано-Франківська, де й відбудеться п’ятий матч. Мені хотілося б якомога більше спостерігати за цим двобоєм. Повторюся, столичній команді могла посміхнутися фортуна у серії пенальті, якщо б був забитий вирішальний удар. Зараз головне, щоб вона не відвернулася. «Ураган» є серйозною командою, в якій грають виконавці високого рівня й вміють досягати результату. Склад «ХІТа» також складається з досвідчених й майстерних футзалістів, але психологія краща в івано-франківців, які нещодавно стали чемпіонами, а кияни лише вперше потрапили до фінальної серії. Тиск є на обидвох суперників. Одним хочеться повторити досягнення, а іншим – здобути «золото» вперше. Невеличку перевагу, все ж, матиме «ХІТ», адже наступні два матчі проведе вдома. Зрештою, вболіваю за обидві команди. Нехай переможе сильніша!»

21 травня.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 2:2 (по пенальті – 5:4)

20 травня.

«Ураган» (Івано-Франківськ) – «ХІТ» (Київ) – 1:2 ЕТ

Рахунок у серії – 1:1

Третій та четвертий матчі фінальної серії плей-оф VBET Екстра-ліги відбудуться у Києві 27 та 28 травня.

Джерело: АФУ