Представник ФК «Черкаиобленерго» взяв участь у нараді клубів Екстра-ліги України з футзалу

9 Червня, 2023

У Києві відбулась нарада представників VBET Екстра-ліги. Участь у нараді взяли представники київського «ХІТа», івано-франківського «Урагану», львівських «Енергії» та «In.IT», харківського МСК «Харків», роменського «Рятувальника» та черкаського «Черкасиобленерго».

Не делегували своїх представників київський «CLUST», рівненський «Кардинал» та хмельницький «Сокіл».

ФК «Черкасиобленерго» представляв головний тренер команди Сергій Гупаленко.

У ході зустрічі були підбиті спортивні та організаційні підсумки сезону 2022/2023 р. р., проведено оцінку маркетингової та комерційної складової чемпіонату, а також обговорені пропозиції щодо проведення наступного сезону. Зокрема, було обговорено пропозицію щодо проведення регулярного чемпіонату VBET Екстра-ліги сезону 2023/2024 р. р. у три кола без розподілу команд на зони за регіональною ознакою.

Присутні обговорили також пропозиції щодо порядку та черговості проведення матчів фінальної стадії VBET Кубку України та стадії плей-оф чемпіонату України, а також кількості матчів першої стадії плей-оф нового чемпіонату України (до трьох перемог) та VBET Кубку України у новому сезоні («Фінал чотирьох» замість «Фіналу восьми»). Представники клубів також узгодили питання щодо порядку та умов консолідації комерційних і маркетингових на новий сезон у відповідності до вимог чинного законодавства.

Щодо старту нового сезону, то його планується розпочати 17 серпня матчем за Суперкубок України («ХІТ» – «Кардинал»). Старт регулярного чемпіонату запланований на 26 серпня (базова дата), який триватиме до 3 травня 2024 року, після чого має розпочатися стадія плей-оф. Більш детальні контури нового сезону, а також остаточний склад учасників нового сезону стануть відомі після того, як у липні відбудеться нарада президентів клубів VBET Екстра-ліги.

Підбиваючи підсумки сезону 2022/2023 р. р., учасники наради оцінили сезон як вдалий, з урахуванням вимог воєнного часу. За це клуби та Асоціація футзалу України висловлює подяку Збройним Силам України.

Джерело: Пресслужба Асоціації футзалу України