Понад 300 учасників масово та рухливо заряджалися спортом на Черкащині в Олімпійський день

23 Червня, 2021

«Заряджайся спортом» – саме під таким гаслом відбувся цьогорічний Олімпійський день. Олімпійська зарядка об’єднала захоплених спортом та активним способом життя по всій країні. У Черкасах флешмоб відбувся на зручному газоні центрального стадіону «Черкаси Арена».

Понад 300 учасників долучилися до активності та гуртом виконали нескладну руханку, метою якої було об’єднати всіх та зарядити спортом. Учасниками олімпійського заходу стали спортсмени, вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста, тренери, представники влади та різних організацій, звичайні черкащани, які прагнули стати частинкою Олімпійського дня.

«Ми навіть не очікували такої кількості учасників. Але бачимо, що охочих долучилися до Олімпійської зарядки дуже багато. Помітно, що люди вже стомилися від карантинних обмежень, а сьогодні чудова нагода зустрітися та гуртом долучитися до такого спортивного флешмобу. Поле стадіону дозволяє розмістити всіх із дотриманням необхідної дистанції.  Сьогодні – це свято для тих, у кого горить олімпійський вогонь у серці. Адже рівно через місяць стартують Олімпійські ігри в Токіо. І ось саме таким чином ми ще й демонструємо свою підтримку нашим олімпійцям», – зазначає голова олімпійського осередку Черкащини Андрій Більда.

Вся країна долучилася до «Олімпійської зарядки» під керівництвом бронзової призерки Олімпійських ігор з художньої гімнастики Анни Різатдінової.

У Черкасах зарядку презентувала Анастасія Ісаєнко – майстер спорту України зі спортивної аеробіки, член збірної команди України, неодноразова чемпіонка України та міжнародних турнірів, учасниця перших Європейських ігор м. Баку (Азербайджан), а також Дар’я Новоселя – майстер спорту України зі художньої гімнастики, Олексій Юрін – поет, ведучий «Українського радіо», Артур Єфремов – майстер спорту України з самбо та дзюдо, Катерина Кузьміна – стипендіатка відділення НОК України в Черкаській області, Софія Аурієнко – чемпіонка України, учасниця чемпіонату світу зі спортивної аеробіки.

«Для демонстрації зарядки долучили спортсменів з різних видів спорту та медійні особистості. Цю руханку ми вивчали заздалегідь, щоб сьогодні гарно продемонструвати всі рухи на стадіоні і залучити більше людей. Решта учасників побачили зарядку лише тут, на стадіоні. Тому все відбувалося імпровізовано, але тим воно й цікаво», – розповіла Анастасія Ісаєнко.

Заклади-учасники Олімпійської зарядки відзначили подяками за активність та участь у заході.

Нагадаємо, 23 червня 1894 року в Парижі з ініціативи барона П’єра де Кубертена було створено Міжнародний олімпійський комітет (МОК). Щороку понад 200 країн світу відзначають Олімпійський день різноманітними  спортивними заходами. Цьогоріч країна водночас готується до ще до однієї знакової події цього літа – старту Олімпійських ігор в Токіо, які розпочнуться 23 липня 2021 року.