Гімнаст з Черкас Ілля Ковтун про медаль та загальний результат на Євро-2022

23 Серпня, 2022

Ексклюзивний коментар українського гімнаста для Суспільне Спорт.

Збірна України зі спортивної гімнастики закінчила виступи на Мультиспортивному чемпіонаті Європи. У заключний день змагань відбулися фінали на окремих снарядах, у чотирьох з яких виступили українці.

За підсумками останніх фіналів Україні вдалося здобути одразу дві медалі. Ігор Радівілов став бронзовим призером в опорному стрибку. А ось Ілля Ковтун виграв “срібло” у паралельних брусах.

Крім медалей на окремих снарядах, Ковтун також претендував на медаль у багатоборстві. На Євро-2021 український гімнаст став бронзовим призером, однак на Мультиспортивному чемпіонаті Європи посів підсумкове 11-е місце.

Після закінчення виступів на Мультиспортивному Євро Ковтун дав ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінив свій виступ та медаль на турнірі.

Ковтун визнав, що незадоволений підсумком Євро в особистому багатоборстві. Однак радий, що йому та і Україні загалом вдалося закінчити турнір з медаллю.

Про медаль у паралельних брусах

“У цьому фіналі було важко, адже багатоборство пройшло не дуже гладко, так скажемо. І сьогодні було дуже важливо взяти медаль, щоб порадувати нашу країну. Ми сьогодні постаралися: Ігор Радівілов взяв бронзу на стрибку, а я – срібло на брусах. Думаю, це гарний результат. Могли краще, але на зараз тільки так”.

“Медаль Ігоря, яку він здобув переді мною, дала мені більше спокій, що в нас уже є одна медаль, що ми можемо завоювати дві. І гордість за те, що наш прапор підіймається. Після багатоборства трохи бруси сильніше зробив – у багатоборстві було 6.3, а сьогодні – 6.6. Думаю, що добре, що так зробив повну складність, бо без неї міг би не попасти на п’єдестал. Може будемо підіймати ще складність”.

Про результат на Євро

“Виступ на Євро? Я в принципі задоволений, могло б бути краще. Але у багатоборстві допустив помилки, через що не попав у фінал на кінь-махи. І можна було б сьогодні зробити бруси чи вільні вправи, але як уже зробили, так уже є. Після багатоборства [розбору польотів] не було”.

“На тренувальному зборі у Хорватії ми тренувалися дуже складно, коли ти розумієш, що відбувається вдома. До того у мене були невеликі проблеми з плечима, не міг у повну силу підготуватися. Тренери знали, що якщо після багатоборства зробити “втикон”, то перед фіналами хтось може зібратися більше, а хтось може розкиснути. Через це думаю ніхто нічого не сказав. Були раді, що ми взяли ліцензію на ЧС командою, і зараз будемо готуватися туди”.