Святослав Михайлюк: «На наступному Євробаскеті ми будемо кращими та сильнішими»

12 Вересня, 2022

Захисник збірної України, черкащанин Святослав Михайлюк на прес-конференції після матчу прокоментував поразку (86:94) від збірної Польщі в 1/8 фіналу Євробаскету-2022

“Ми розпочали добре. Потім не реалізували багато кидків, припустилися великої кількості помилок. Розпочали повільно, втратили контроль над грою. Ми грали добре протягом першої половини, але не знаю, що сталося у кінці.

Це важко, але маємо, що маємо. Я думаю, що ми зробили навіть більше, ніж від нас очікували.

Було класно повернутися повернутись до збірної України. У нашої команди буде хороше майбутнє, якщо всі залишатимуться здоровими. У нас є кілька молодих гравців, деякі ще розвиваються та підростають.

Думаю, на наступному Євробаскеті ми будемо кращими та сильнішими. Це був хороший досвід для нас.

Що стосується цього Євробаскету…  Ми не повинні припускатися дитячих помилок. Ми повинні знати проти кого ми граємо, з ким граємо персонально, наші ролі, що нам робити. Не думаю, що сьогодні у нас це було.

Ми припустилися великої кількості помилок, звісно ж, не влучили кидки, але ти не можеш влучати кожної гри.

Хоча ми повинні були сконцентрованими постійно. Якщо ми втрачаємо фокус хоча б на секунду, вони швидко відігрувалися, зрівнювали рахунок, поверталися в гру. Ми повинні грати так, як і планували, не вигадувати нічого нового. І тоді все буде добре.

Я сподіваюсь, що наша гра надихала людей в Україні, допомагала їм відволіктися від війни й просто дивитися, як ми граємо. Звісно ж, сьогодні не найкращий приклад, але впродовж усього турніру ми викладалися на повну і, сподіваюсь, вони насолоджувалися цим.

Це важко для усіх, у деяких хлопців сім’ї все ще там і важко перебувати тут. Я ціную, що знаходжусь тут, ціную те, що всі приїхали у національну збірну та зіграли на Євробаскеті”, – заявив Михайлюк.

Джерело: ФБУ