Студенти-волейболісти Уманського державного педуніверситету – найсильніші серед команд закладів вищої освіти області

4 Грудня, 2019

В Умані відбулися змагання з волейболу серед чоловічих команд за програмою XVII Універсіади Черкаської області серед ЗВО.

Участь у змаганнях взяли команди Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля, Черкаського державного технологічного університету, Уманського національного університету садівництва, Черкаського інституту банківської справи та Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Команди були розділені на дві підгрупи. У групу «А» потрапили УДПУ, ЧІПБ та ЧДТУ, у групі «Б» грали ЧНУ, УНУС та ЧІБС.

Збірна УДПУ в першій грі з рахунком 2:0 перемогла студентів з Черкаського державного технологічного університету. У другій грі зустрілася зі збірною ЧІПБ та перемогла суперника з рахунком 2:1. У півфіналі вийшли на своїх земляків з УНУС, яких також здолали з рахунком 2:0.

В іншому півфіналі зустрілись ЧНУ та ЧІПБ, де перемогу святкували спортсмени ЧІПБ. В грі за ІІІ місце УНУС з рахунком 2:1 переміг ЧНУ, а у фінальній грі зустрілись знову команди з однієї групи УДПУ та ЧІПБ.

Гра виявилась дуже напруженою та цікавою до останньої подачі. Спочатку пожежники у першій партії виграли у наших хлопців, а потім другу партію уманчани впевнено виграли. Вирішальною виявилась третя партія, де команда УДПУ з невеликим відривом у два м’ячі здолала свого суперника та другий рік поспіль в рідних стінах університету здобула золото.