№3. До 65-річчя Центрального стадіону: факти, історії, спогади

5 Листопада, 2022

До ювілейної дати (9 листопада) головній спортивній споруді Черкащини «Черкаський спорт» на своїй сторінці розміщує ряд публікацій (за посиланнями випуски №1 та №2)

ПЕРШИЙ ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ

9 листопада 1957 року на новому стадіоні відбулася перша в його історії гра: у товариському матчі зустрілися черкаський «Колгоспник» та київське «Динамо».

Про дебютну гру «Колгоспника» на нововідкритому стадіоні згадував безпосередній учасник того матчу майстер спорту СРСР Ігор Сергійович Кобилочний:

– Подробиці самої гри я вже майже не пам’ятаю. А от те, що стадіон був переповнений, то це факт. Після матчу регулювальники навіть перекривали рух машин по вулиці Комсомольській (зараз Смілянська). Цікаво, що перед грою з киянами на стадіоні ще не було місць для глядачів. А за два дні до матчу наша команда, яка вранці на стадіоні робила зарядку, стала свідком такої ситуації. Голова облвиконкому Іван Лутак, який проводив із керівниками підприємств, що брали участь у будівництві нараду, запропонував їм присісти. А куди ж сідати? Одні сваї. Робітники працювали день і ніч, і центральні сектори все-таки зуміли забезпечити місцями для сидіння.