№4. До 65-річчя Центрального стадіону: факти, історії, спогади

6 Листопада, 2022

До ювілейної дати (9 листопада) головній спортивній споруді Черкащини «Черкаський спорт» на своїй сторінці розміщує ряд публікацій (за посиланнями випуски №1, №2,№3

ЗМІНА НАЗВИ СТАДІОНУ

Оскільки ініціатором побудови стадіону була обласна спортивна рада «Колгоспника», то з листопада 1957 року по травень 1958 року спортивна споруда мала однойменну назву з цим спортивним товариством – «Колгоспник».

9 травня 1958 року рішенням обласної ради новозбудованому стадіону було присвоєно ім’я Ленінського комсомолу. Це було пов’язано з тим, що активну участь у його будівництві брали комсомольці та союзна молодь. На початку 90-их років минулого сторіччя з отриманням Україною Незалежності постало питання про перейменування стадіону. Колегіально було вирішено, що він матиме назву «Центральний стадіон».

29 січня 2020 року міський голова Черкас Бондаренко А.В. підписав рішення сесії Черкаської міської ради про змінену назви КП «Центральний стадіон» на комунальне підприємство муніципальний спортивний клуб «Дніпро» (Черкаси). А безпосередньо стадіон із футбольним полем, трибунами для глядачів і легкоатлетичними доріжками отримав назву «Черкаси-Арена».